SCHOOLWAVE 2008

Τεσσάρα!


Τέσσερα χρόνια Schoolwave! Τελικά δεν έχει σημασία ποιος παίζει. Είτε είναι οι «Σύμπτωμα» από την Ορεστιάδα είτε οι «Dogs in Oven» από το Παρίσι, οι οπαδοί είναι πάντα εκεί για να τους αποθεώσουν…
 

Ο Χρήστος από τους Los Mujeros

Eίχαμε γράψει παλιότερα μια φράση που μας είχε πει μία φίλη από τον Δήμο Αθηναίων, με μεγάλη εμπειρία σε διοργανώσεις φεστιβάλ: «Τα τρία πρώτα χρόνια σε ένα φεστιβάλ είναι τα καλύτερα. Στο τέταρτο χαλάει το πράγμα»... Έπεσε έξω!

Το 4ο Schoolwave ήταν το καλύτερο. Και όλα βοήθησαν γι’ αυτό. Πρώτα - πρώτα οι μπάντες ήρθαν καλά προετοιμασμένες. Δεν έχουν την παρθενιά του πρώτου Schoolwave. Έχουν δει τα DVD, έχουν μάθει τα κόλπα και ξεσκίζονται στις πρόβες. Ξέρουν ότι όταν ανέβουν στη σκηνή θα βρεθούν για 20 λεπτά «αλλού»...

Φέτος η σκηνή, τα μηχανήματα και η τεχνική υποστήριξη ήταν όλα τα λεφτά (Κυριολεκτικά! Στοίχισαν πάνω από 50.000 ευρώ...). Δύο από τους πιο περιζήτητους ηχολήπτες (οι ίδιοι που ήτανε στον Manu Chao στο Rockwave) φρόντιζαν για τον ήχο.

Ο κόσμος ήταν ένα ερωτηματικό. 

«Θα έρθουν στα κατσάβραχα του Βύρωνα;» λέγαμε μια μέρα πριν. Ήρθαν και ήταν πάλι 20.000. Μετρό δεν είχε, είχε όμως τρόλεϊ! Οι οδηγοί του τρόλεϊ 11 της διαδρομής «Κολιάτσου - Νέα Ελβετία» πρέπει να βλαστήμησαν εκείνο το τριήμερο. Πάνω από τα κεφάλια του κοινού ανεβοκατέβαινε ένας τεράστιος τηλεοπτικός γερανός. Στην αρχή τον χάζευες, «τώρα θα μου ‘ρθει» έλεγες, μετά τον ξεχνούσες. Πήρε τα πιο ωραία πλάνα. Το φετινό DVD είναι κι αυτό το καλύτερο.

Η λίστα με τους ανθρώπους που βοήθησαν για όλα αυτά είναι μεγάλη. Πρώτοι οι 25 εθελοντές και τελευταίοι δύο άνθρωποι που τους γνωρίσαμε μόλις πριν μια βδομάδα: ο Βασίλης Ντερτιλής και ο Σωκράτης Ζωίδης από την Powermusic που έκαναν το authoring του dvd. Δεν είχαν ξανακούσει για το Schoolwave. Ενθουσιάστηκαν τόσο με αυτό που είδαν στην οθόνη, που στο τέλος αρνήθηκαν να πάρουν χρήματα.

Η Δανάη από τους Holy Driver

Ο Νίκος από τους Stiff Woodies

Ο Ηλίας από τους Musica Ficta

Οι Black Sheep απ' τη Θεσσαλονίκη

ΤΑ 2 DVD ΤΟΥ SCHOOLWAVE 2008

<<< SCHOOLWAVE 2008 DVD

Περιέχει 26 βίντεο κλιπς από τα συγκροτήματα που συμμετείχαν και backstage βίντεο με συνεντεύξεις από παιδιά και από τους καλεσμένους του φεστιβάλ Αλκίνοο ΙωαννίδηFirewindMary And The Boy και Locomondo.


SCHOOLWAVE 2008 INTERACTIVE (μόνο για PC) >>>

Περιέχει τα ίδια 26 βίντεο κλιπς γυρισμένα με 4 κάμερες 360 μοιρών. Σε αυτό έχετε τη δυνατότητα να γυρνάτε τις κάμερες και να ζουμάρετε προς όποιο σημείο σας ενδιαφέρει την ώρα του βίντεο κλιπ. Πρόκειται για το πρώτο DVD που κυκλοφορεί με αυτή την τεχνολογία παγκοσμίως.