Τα 2 μαθητικά συγκροτήματα από το εξωτερικό

DEEP KICK (ΕΛΒΕΤΙΑ) • (FUNK ROCK/ PUNK)

► http://www.myspace.com/deepkickmusic

ΣΧΟΛΕΙΑ: CPLN High School of Neuchatel (Ελβετία)
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Primus, Jamiroquai, Frank Zappa («όλους αυτούς για τον αέρα τους, το νεύρο, την αίσθηση του χιούμορ και το πνεύμα τους»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «τις υπερτιμημένες εμπορικές μπάντες», τον Justin Bieber και τους «ράπερς με τις χρυσές αλυσίδες»
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Toes» (Norah Jones)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Stick Stickly» (Attack Attack)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Parafernelia, Looming Titties, Blue Jazz Fiction, Los Mujeros
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη «Ελλάδα» είναι το Schoolwave γιατί παίξαμε πέρσι. Το δεύτερο είναι τα κορίτσια, το τρίτο η ζέστη και το τέταρτο είναι δυστυχώς η οικονομική κρίση.
• Ποια είναι η πιο μεγάλη θυσία που έχουμε κάνει για το συγκρότημα; Ο Bob έχει θυσιάσει πολλές ώρες ύπνο, ο David έχει παίξει μπάσο σε live με ματωμένα δάχτυλα και ο Filo έχει θυσιάσει ένα καρπούζι (βλ. φωτό!)
• Εκτός από μουσικούς, θαυμάζουμε τη μαμά του Bob, τον συμπατριώτη μας τον Roger Federer, τη Χιονάτη και τους εφτά νάνους.
• Οι μόνοι Έλληνες μουσικοί που ξέρουμε είναι αυτοί που έχουμε δει στο Schoolwave. Α, και τον Μίκη Θεοδωράκη!

13 BEATS OFF (ΚΥΠΡΟΣ) • (POST PUNK/ ALTERNATIVE)

► http://www.myspace.com/thirteenbeatsoff

ΣΧΟΛΕΙΑ: Heritage private school (Λεμεσός, Κύπρος)
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Aphex Twin («για τους μοναδικούς ήχους που δημιουργεί»), The Cure («καταφέρνουν με ελάχιστα μουσικά όργανα να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα»), Nine Inch Nails («πρωτοτυπία και ένταση»), Red Hot Chili Peppers («γιατί απλά γράφουν καλή μουσική»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Metallica («χρησιμοποιούν τη μουσική για επίδειξη και όχι για να δημιουργήσουν συναισθήματα»), Limp Bizkit («ο Fred Durst μιλάει περισσότερο για τις γυναίκες με τις οποίες έχει πάει παρά για μουσική»), Nickelback («βαρετοί!»)
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: «Elephants» (Warpaint)
ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: «Tik Tok» (Ke$ha)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta, Rosebleed και Isaac’s Cello («από το Schoolwave Cyprus!»)
ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ:
• Πρόσωπα που θαυμάζουμε, εκτός από μουσικούς, είναι ο Damien Hirst, ο Stephen Fry, ο Μακάριος και ο Philip Burke, ο καθηγητής μας στη Γεωγραφία.
• Μια τρέλα που κάναμε για το συγκρότημα; Μία φορά περπατήσαμε μια πολύ μεγάλη απόσταση στη Λεμεσό κουβαλώντας τον εξοπλισμό μας μέσα σε καρότσια του σούπερ μάρκετ. Τα «δανειστήκαμε» για να μπορέσουμε να πάμε στην πρόβα. Δεν μπορούσε να μας πάει κανένας άλλος!
• Τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη «Ελλάδα» είναι ο γύρος και τα μπουζούκια.
• To Schoolwave Cyprus είναι το πρώτο μουσικό φεστιβάλ για μαθητές που έγινε στην Κύπρο. Πριν δεν υπήρχε τίποτα για εμάς.