SCHOOLIGANS


ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΑ «ΝΕΑ-ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Χρήστος Ιωαννίδης

 

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Χρήστος Ιωαννίδης
Μπάμπης Χαμαλίδης

Κώστας Σκαρμέας
(Νομική Αθηνών)

 

Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ

Απόλλων Ρέτσος
(Μουσικό Λύκειο Παλλήνης)

Ρωμανός Αργυρόπουλος - Ιωάννου
(Κοινωνιολογία Παντείου)


ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ
Δημήτρης Μαστόρος
(Σχολή Ορνεράκη)

 

 

Η φωτογραφία
του εξωφύλλου
είναι του
Γεράσιμου Δομένικου.

 

 

 

Το περιοδικό Schooligans κυκλοφορεί τρεις φορές τον χρόνο: Οκτώβριο (άντε Νοέμβριο), Μάρτιο (άντε Απρίλιο) και Ιούνιο. Η ακριβής ημερομηνία ανακοινώνεται στο site.


«ΤΑ ΝΕΑ»

Ιδρυτής ΔΗΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Εκδότης-Διευθυντής ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ι. ΚΑΨΗΣ

Σύμβουλος Έκδοσης: Β. ΓΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διευθυντής Σύνταξης: ΗΛ. Κ. ΜΑΤΣΙΚΑΣ

Αρχισυντάκτες: Ν. Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓ. ΣΤ. ΛΙΑΛΙΟΥΤΗΣ, ΣΤΕΦ. ΣΤ. ΤΖΑΝΑΚΗΣ

Παραγωγή-Ηλεκτρονική υποστήριξη: MULTIMEDIA Α.Ε.

 

Editorial

Τα καλύτερα χρόνια
της Νατάσας

Τη μέρα των ακροάσεων για το Schoolwave η Νατάσα, ένα από τα κορίτσια που μας βοηθάνε, είχε τα νεύρα της. Όταν μας είπε τον λόγο, βάλαμε τα γέλια. Ένα άλλο κορίτσι τής είχε μιλήσει στον πληθυντικό και την είχε πει «κυρία Νατάσα»…

Η αλήθεια είναι ότι η Νατάσα είναι πια 28 χρονών. Είναι στην ηλικία που τα κορίτσια παύουν να είναι κορίτσια, μετράνε (και βάφουν) τις πρώτες άσπρες τρίχες και βλέπουν το τρίπτυχο «καριέρα-γάμος- οικογένεια» να περνάει ξανά και ξανά, σαν τρέιλερ, στη ζωή τους.Αν κάτι από αυτά τα τρία λείπει, έστω και σαν προοπτική, τις πιάνει μια μικρή απελπισία. Στην περίπτωση της Νατάσας λείπουν όλα.

Δεν ξέρει ακόμα τι θα κάνει επαγγελματικά. Πριν 10 χρόνια στις Πανελλήνιες έδωσε για Μουσικολογία, αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε σ' ένα ΙΕΚ Βρεφονηπιοκομίας, μετά βρέθηκε σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο και σήμερα κάνει κάτι άσχετο: promoter αναψυκτικών. Παίρνει το αυτοκινητάκι της εταιρείας, γυρνάει σε γειτονιές, κλείνει συμφωνίες με περιπτεράδες και φουρνάρηδες. Όποτε θέλει σταματάει για τσιγάρο. Βγάζει 670 ευρώ.

Στην προσωπική της ζωή κάνει ακόμα πειράματα. Για ένα διάστημα δοκίμασε τη συμβίωση με τον αγαπημένο της. Δεν πέτυχε. Ένιωσε «παντρεμένη» και πριν μπει στον χορό με τα ψέματα, έφυγε.

Πριν λίγους μήνες, τα ‘φτιαξε με έναν δεκαεφτάχρονο. Οι φίλες της πέσαν να τη φάνε: «Είσαι με τα καλά σου;! Αυτός είναι νήπιο!». Ναι, αλλά το «νήπιο» τής δινόταν απόλυτα και αυτό το «απόλυτα» της είχε λείψει πολύ. Ο έρωτάς τους κράτησε έξι μήνες. Τον τελείωσε η ίδια –ίσως από ενοχές, ίσως για να μην τελειώσει μόνος του.

«Τα 'χω κάνει παντού θάλασσα» λέει γελώντας. Δεν ξέρουμε αν το πιστεύει. Σίγουρα όμως μεγαλώνει σ' έναν κόσμο που την κάνει να το πιστεύει - που όταν ήταν 18, της έλεγε ψέματα τύπου «τα καλύτερά σου χρόνια είναι τώρα!» και δέκα χρόνια μετά την αποκαλεί «κυρία» και την ρωτάει: «Ακόμα να παντρευτείς; Ακόμα να κάνεις παιδιά; Τουλάχιστον κάνεις καριέρα;».

Από μια άποψη λοιπόν, η Νατάσα είναι αποτυχημένη. Από μια άλλη είναι απόλυτα πετυχημένη. Βρίσκει χρόνο για τσιγάρο, χρόνο για απόλυτους έρωτες, χρόνο για να βοηθάει τους φίλους της. Πριν λίγες μέρες έκανε κάτι που τους συγκίνησε. Ένας από την παρέα βρέθηκε σε μια ανάγκη οικονομική. Χρειαζόταν 5.000 ευρώ. Του τα ‘δωσε πριν καν τα ζητήσει. Ήταν όλες της οι οικονομίες. Δεν ξέρουμε καμιά άλλη 28χρονη κυρία που θα το ‘κανε.


Χρήστος Iωαννίδης